Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Μέσα σε 10 ημέρες 79 μέτρα

Τα προαπαιτούμενα της τρόικας για το νέο δάνειο. Απαιτούν μέσα σε δύο εβδομάδες να υπογραφούν 79 υπουργικές αποφάσεις που θα αλλάξουν την ζωή όλων μας. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί, το αργότερο ως την προκήρυξη των εθνικών εκλογών θα πρέπει να έχει κλείσει η οικονομική πολιτική για όλη την περίοδο 2012 -2015. 

Η εφημερίδα «Το Βήμα» αποκαλύπτει το πακέτο των προαπαιτούμενων (prior actions) και των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την Τρόικα. 

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα οι δανειστές μας απαιτούν σε μια εβδομάδα - ως την ερχόμενη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου – την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης και την ενεργοποίηση του PSI. 

Τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνουν:  υπογραφή υπουργικών αποφάσεων, έκδοση εγκυκλίων ώστε να καταργηθούν οι μετενέργειες στις συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει ή λήγουν, η κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις, το πάγωμα των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις, και η κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας.Για τα ζητήματα που αφορούν στις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και τις περικοπές σε επικουρικές και κύριες συντάξεις θα κατατεθεί στην βουλή εφαρμοστικός νόμος. Σε αυτόν θα υπάρξει και ρητή διάταξη για την αναδρομική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο από 1ης Νοεμβρίου του 2011.Ως το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να εκδοθούν όλες οι αποφάσεις προκειμένου να τεθούν σε εκκαθάριση ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ και άλλοι φορείς του δημοσίου. Επίσης θα εκδοθούν εγκύκλιοι για την πλήρη απελευθέρωση 20 κλειστών επαγγελμάτων.Πηγή http://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου