Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Το νέο μνημόνιο τρέχει με... 199

Με 199 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε επί της αρχής η νέα δανειακή σύμβαση. Σε σύνολο 278 βουλευτών που ψήφισαν, «όχι» δήλωσαν οι 74 βουλευτές και 5 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Το άρθρο 1 για τα εργασιακά ψηφίστηκε με 190 «ναι», 83 «όχι» και 5 «παρών». Το άρθρο 2 ψηφίστηκε με 201 ψήφους «ναι», 74 «όχι» και 3 «παρών». Το άρθρο 3 ψηφίστηκε με 199 «ναι», 74 «όχι», 5 «παρών». Το άρθρο 4 ψηφίστηκε με 202 «ναι», 74 «όχι» και 2 «παρών».

«Μία ασύντακτη χρεοκοπία θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτο οικονομικό χάος και έκρηξη. Θα κινδύνευαν αποταμιεύσεις πολιτών, το κράτος δεν θα μπορούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, δεν θα μπορούσαμε να εισάγουμε βασικά αγαθά, οι επιχειρήσεις θα έκλειναν μαζικά και ανεργία θα αυξανόταν ακόμα περισσότερο. Όλα αυτά θα οδηγούσαν σε έξοδο της χώρας από το ευρώ» είπε ο κ. Παπαδήμος περιγράφοντας τι θα σήμαινε το «όχι» στο νέο μνημόνιο. 

«Δεν δικαιούμαστε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια» τόνισε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε όλους να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης γιατί ο καθένας χωριστά έχει διαχρονικά ευθύνη. «Φταίμε για ό,τι κάναμε, για κάθε ρουσφέτι, για κάθε παραθυράκι, για κάθε προνόμιο, για κάθε συντεχνία που υπερασπιστήκαμε, για κάθε συνδικαλιστή που γαλουχήσαμε, για κάθε λαμόγιο που δεν φυλακίσαμε, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι με τη ψήφο στο μνημόνιο «θα απομακρυνθούμε από το χείλος του γκρεμού», ενώ συνέχισε: «Ψηφίζουμε αυτό που περιέχει και τη λάθος συνταγή, αλλά προσπαθούμε να το μετριάσουμε. Προσπαθούμε σήμερα με την ψήφο μας να αποφύγουμε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και να σταματήσουμε το μαρτύριο της σταγόνας». Τέλος, ο κ. Σαμαράς επέμεινε στο αίτημα του για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν.

«Με κατηγορούν ότι κάνω κωλοτούμπες, αλλά για να αποφύγεις τα μεγάλα ψάρια πρέπει να κινηθείς» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης πριν αποχωρήσει από την αίθουσα μαζί με την κοινοβουλευτική του ομάδα. 

Μονομερή διαγραφή του χρέους και έξοδο από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία ζήτησε από το βήμα της Βουλής η γγ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα. «Ο βρεγμένος δεν πρέπει να φοβάται τη βροχή» ανέφερε και τόνισε ότι ο λαός δεν πρόκειται να γλιτώσει την χρεοκοπία ότι κι αν κάνει.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επενδύει τον φόβο του λαού, για να αποφύγει την μήνη του». Ιδιαίτερα σκληρή ήταν όμως η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας κατά του Υπουργού Οικονομικών τον οποίο κατηγόρησε ότι βρίσκεται σε «παραλήρημα επιθετικότητας».

Πηγή http://www.real.gr/

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ  του blog


Ποια θεωρείτε ότι είναι η λύση ?
Η συμφωνία στη Δανειακή Σύμβαση με τους όρους που θέτει η Τρόικα
   (0%)
Μια διαφορετική διαπραγμάτευση με πιο ήπιους όρους
   (20%)
Η Άρνηση της Νέας Δανειακής Σύμβασης
  (60%)

Η επιστροφή κατευθείαν στη Δραχμή
  (20%)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου