Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ανακοινώσεις ως χρησμοί Πυθίας και πολιτική ηγεσία με ανεπάρκεια για ανάληψη ευθύνης


Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη

Οι ερμηνείες που δίνονται από την πολιτική ηγεσία σε σχέση με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων δείχνει πόσο «υπεύθυνα» συνεχίζει να αντιμετωπίζει το θέμα της υποβολής των δηλώσεων η ηγεσία  του Υπουργείου Οικονομικών. Το πλέον σοβαρό θα ήταν να είχε  γίνει ήδη αποδεκτή και να είχε ανακοινωθεί  η πρόταση που λέει  :

31/08/2013 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων oικ. έτους 2013 ανεξαρτήτου κατάληξης Α.Φ.Μ. και η 31/10/2013 να είναι η  καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων από εξουσιοδοτημένο Λογιστή Φοροτεχνικό.

Κάθε άλλη ανακοίνωση, και εκνευρισμό στους συναδέλφους προκαλεί,- αφού αναγκαζόμαστε να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τα μη ερμηνευόμενα -, και αναδεικνύει ότι η πολιτική ηγεσία δεν αναγνωρίζει την ευθύνη που έχει, για την κατάσταση που έχουμε φτάσει , όπως επίσης ότι δεν έχει και  την τόλμη να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση , λειτουργώντας ως κουτοπόνηρος πολιτικάντης που επιδιώκει να πάρει το μέγιστο, και μετά βλέπουμε.

Έχουμε ήδη μπει στην περίοδο που οι κουτοπόνηροι  πολιτικάντηδες κυβερνούν την χώρα και είναι λάθος  οι συνάδελφοι  να πέφτουν στην παγίδα που μας στήνουν. Δηλαδή,  η αξιότιμη πολιτική ηγεσία αν τέλη Αυγούστου υπολείπονται 2.000.000 δηλώσεις θα τις θεωρήσουν  εκπρόθεσμες ; Όχι βεβαία, και παράταση θα δώσει,  και θα ξεχάσουν  την μνημονική( ;;;!!!)  τους  δέσμευση.
Χάνουμε  χρόνο να ασχολούμαστε με ανεπαρκείς και ανεύθυνους και δεν ασχολούμαστε με την εργασία μας.

Κάθε μέρα γνωρίζει η πολιτική ηγεσία το πόσες δηλώσεις υποβάλλονται , εμείς έχουμε κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό , συνεχείς θυσίες , και ρεαλιστικές προτάσεις  ,  ας βρει το κουράγιο η πολιτική ηγεσία να θέσει τους φορολογουμένους εκπρόθεσμους.

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει τα όρια των πολιτών  και τις τους περιμένει. Μάλλον δεν γνωρίζουν ότι εκεί που έχουμε φτάσει και από τυχαίο γεγονός, η ,επουσιώδη αιτία μπορεί να εκραγεί η κοινωνία.

Εμείς  διατηρούμε την υπευθυνότητα που μας χαρακτηρίζει και ας αναλάβουν οι γενεσιουργοί αυτού του αδιεξόδου   την ευθύνη .


Με εκτίμηση
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας
Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος
Οικονομολόγος

http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου