Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ Όλι Ρεν: Κυβέρνηση και Τρόικα αλλάζουν το νόμο περί ομαδικών απολύσεων


Όλι Ρεν: Κυβέρνηση και Τρόικα αλλάζουν το νόμο περί ομαδικών απολύσεων

Η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα συζητούν από το καλοκαίρι την αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας με απώτερο στόχο να διευκολυνθούν οι μαζικές απολύσεις, παραδέχτηκε χθες, Πέμπτη, ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν.
Η παραδοχή Ρεν σχετικά με την απελευθέρωση των απολύσεων ήρθε έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή.
Ο κ. Χουντής ρώτησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο αν θα υπάρξουν αλλαγές στο σχετικό «νομικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις, στην κατεύθυνση της αύξησης του ορίου που υπάρχει για τον αριθμό των ομαδικών απολύσεων ανά μήνα, αλλά και της κατάργησης του δικαιώματος βέτο των αρμόδιων αρχών» (δηλαδή της κατάργησης της υποχρέωσης να απαιτείται η έγκριση του Υπουργείου Εργασίας για ομαδικές απολύσεις από επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους).
Ο Όλι Ρεν απάντησε λέγοντας ότι, «ως μέρος των όρων πολιτικής που συνδέονται με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να προβεί στην αναθεώρηση της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας» που αφορά στην «αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις».
Ο κ. Ρεν υπογράμμισε μάλιστα ότι το εν λόγω εγχείρημα αναμένεται να συμπεριλάβει τη συγκριτική αναθεώρηση ρυθμιστικών θεμάτων που αφορούν την αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις, «ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ της διευκόλυνσης της αναγκαίας προσαρμογής και ενός δίκαιου επιμερισμού του βάρους της προσαρμογής μεταξύ εργαζομένων, εταιρειών και της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου