Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Oι ΔΟΥ δεν "βλέπουν" τις πληρωμές μέσω τραπεζών, αλλά θα ζητούν κάρτα ή επιταγή ακόμα και για... 10 ευρώ

Oι ΔΟΥ δεν "βλέπουν" τις πληρωμές μέσω τραπεζών, αλλά θα ζητούν κάρτα ή επιταγή ακόμα και για... 10 ευρώ


Σε νέα φορολογική εμπλοκή οδηγείται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς το σύστημα αποδεικνύεται ανέτοιμο να διαχειριστεί τον φόρτο εργασιών που έχει επιβληθεί για να καλυφθούν οι απαιτήσεις της τρόικας για έσοδα.
Η παράταση για το Ε9 παρότι έχει προεξοφληθεί ανεπίσημα από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών δεν ανακοινώνεται στο “παρά πέντε” της λήξης της προθεσμίας (την Κυριακή), ενώ οι εφορίες θα απαιτούν πλέον τραπεζική κάρτα ή επιταγή ακόμα και για πληρωμές των 10 ευρώ, τη στιγμή που δεν γνωρίζουν ακόμα ποιοι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους μέσω τραπέζης και ποιοι όχι.
Ο φορολογικός μηχανισμός αποδεικνύεται ανέτοιμος να διαχειριστεί την πολυδιαφημισμένη μεταφορά των πληρωμών στις τράπεζες, ώστε να “αποσυμφορηθούν” οι εφορίες. Πολλοί φορολογούμενοι που πλήρωσαν μέσω τραπεζών τις φορολογικές τους υποχρεώσεις αδυνατούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα, διότι δεν έχουν μεταβιβαστεί οι πληρωμές στα κομπιούτερ του υπουργείου Οικονομικών.
Και ενώ υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα μέσα σε αυτό το μπλέξιμο, ο γενικός γραμματέας εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης, έστειλε εγκύκλιο στις εφορίες με την οποία ζητεί πλέον όλες οι πληρωμές, ακόμα και για μικρά ποσά της τάξης των 10 ευρώ να γίνονται είτε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, είτε με επιταγή.
Καθημερινά πληθαίνουν και τα προβλήματα με το Ε9 καθώς οι φορολογούμενοι οδηγούνται σε λάθη λόγω, κυρίως, των πολύπλοκων απαιτήσεων που ορίζονται για την αναγραφή των αυθαιρέτων και των ημιυπαίθριων χώρων. Ενώ, μάλιστα, την Κυριακή λήγει η προθεσμία για την υποβολή του εντύπου και παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι θα δοθεί παράταση, κάτι τέτοιο δεν ανακοινώνεται. Από πηγές του υπουργείου μάλιστα, δίδονται διαφορετικές ημερομηνίες για την πιθανή παράταση.
Στο θέμα του Ε9 υπάρχει μεγάλη πίεση από την τρόικα, καθώς η ελληνική πλευρά έχει δεσμευτεί να εισπράξει τις δόσεις του ΦΑΠ για το 2013 από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο. Εάν δοθεί παράταση στην υποβολή των εντύπων, λένε οι τροικανοί, δεν θα εισπραχθούν τα έσοδα και θα αυξηθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες.


Πηγή: Oι ΔΟΥ δεν "βλέπουν" τις πληρωμές μέσω τραπεζών, αλλά θα ζητούν κάρτα ή επιταγή ακόμα και για... 10 ευρώ | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/22833/oi-doy-den-vlepoyn-tis-pliromes-meso-trapezon-alla-tha-zitoyn-karta-i-epitagi-akoma#ixzz2ekDbaNF2

http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου