Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Υποχώρηση της τρόικα - Έφοδοι της εφορίας στα σπίτια μόνο "παρουσία εισαγγελέα"

Υποχώρηση της τρόικα - Έφοδοι της εφορίας στα σπίτια μόνο "παρουσία εισαγγελέα"

Του Κωστή Πλάντζου
Πίσω κάνει η τρόικα στο θέμα των εφόδων και ελέγχων στα σπίτια φορολογουμένων. Τις δύο τελευταίες ημέρες από την Πέμπτη που είχε κατατεθεί στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο εκτυλίχθηκε ένα έντονο διαπραγματευτικό παζάρι και σύμφωνα με πληροφορίες μετά από teleconferenc που έγινε το πρωί της Κυριακής μεταξύ δανειστών και του υφυπουργού κ. Γιώργου Μαυραγάνη η τρόικα δέχτηκε να μην ισχύσει το νεό καθεστώς που ζητούσε αλλά οι ελεγκτές της εφορίας να μπορούν μόνο με εντολή εισαγγελέα να μπαίνουν στα σπίτια για ελέγχους.
Έτσι από το υπουργείο Οικονομικών θα υπάρξει και διευκρινιστική προσθήκη στο νομοσχέδιο τις επόμενες ημέρες που θα καθιστά σαφές ότι το μέτρο θα εφαρμόζεται όπως σήμερα μόνο με δικαστική κάλυψη και όχι με πρωτοβουλία των ελεγκτών της κάθε ΔΟΥ, όπως ήταν η αρχική διατύπωση που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.


Πηγή: Υποχώρηση της τρόικα - Έφοδοι της εφορίας στα σπίτια μόνο "παρουσία εισαγγελέα" | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/33020/ypohorisi-tis-troika-efodoi-tis-eforias-sta-spitia-mono-paroysia-eisaggelea#ixzz2ndYRNVBf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου