Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Αλλαγές από τον Γ. Στουρνάρα στο άρθρο για τα πρόστιμα

Νέες αλλαγές ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας στην παράγραφο 6 του άρθρου 7 για τα πρόστιμα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
Ο υπουργός άλλαξε τις διατυπώσεις του άρθρου και τις αντικατέστησε με τις διατυπώσεις του Κώδικα που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον Ιούνιο, προκειμένου να μην εμφανίζεται ότι πρόκειται για ρυθμίσεις με διαφορετικό περιεχόμενο.
Με άλλη νομοτεχνική βελτίωση ορίζει ότι η επιβολή του προστίμου 10% επί της οφειλής θα γίνεται 6 μήνες μετά την λήξη πληρωμής της οφειλής (ενώ το νομοσχέδιο αναφέρει 2 μήνες) και ότι το πρόστιμο θα επιβάλλεται μόνο για φορολογικές οφειλές προς το δημόσιο και όχι για άλλες παραβάσεις (π.χ. πολεοδομικά πρόστιμα).
Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι αποδέχεται 3 τροπολογίες βουλευτών, οι οποίες αφορούν την παράταση της προθεσμίας για την αλλαγή των κανονισμών των συνεταιρισμών, την παράταση της αναστολής προσωπικών διώξεων εναντίον μελών των Δ.Σ. των συνεταιρισμών και την εξόφληση των δαπανών για καύσιμα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου