Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ


Νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ - Στα 4 εκ. ευρώ ημερησίως οι απλήρωτοι λογαριασμοί- Στα 1,3 δισ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές προς τη ΔΕΗ
- 190 εκατ. ευρώ το "φέσι" από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα
- 35.000 καταναλωτές επανέφεραν μόνοι τους το ρεύμα 
- Μεγάλη άνοδο σημείωσαν οι αιτήσεις καταναλωτών για ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο



































Στα 1,3 δισ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές προς τη ΔΕΗ η οποία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η Καθημερινή της Κυριακής, χάνει 4 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η μεγαλύτερη "τρύπα" προέρχεται από τα τιμολόγια χαμηλής και μέσης τάσης, δηλαδή από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Οι συνολικές οφειλές αυτής της κατηγορίας ανέρχονται στα 600 εκατ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων το 65% αντιστοιχεί στα νοικοκυριά.
Στα 190 εκατ. ευρώ φτάνει το "φέσι" της ΔΕΗ από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Οι ανεξόφλητες οφειλές των επιχειρήσεων, που είναι συνδεδεμένες με τη μέση τάση, ανέρχονται στα 130 εκατ. ευρώ.

Πάνω από 700.000 καταναλωτές έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διακανονισμών που εφαρμόζει από πέρυσι η ΔΕΗ σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των νοικοκυριών και ενίσχυσης των εισροών προς τα ταμεία της. 

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν το τελευταίο διάστημα οι αιτήσεις καταναλωτών για ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, που προβλέπει εκπτώσεις μέχρι και 40% σε ευπαθείς ομάδες. Σε διάστημα μόλις ενός μηνός, τα νέα αιτήματα ξεπέρασαν τις 56.000. Εκτιμάται, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων αυτών θα εγκριθεί, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου να ανέλθει από περίπου 470.000 σήμερα, σε πάνω από 500.000 καταναλωτές.

Ακόμη, περίπου 7.500 νοικοκυριά επανασυνδέθηκαν από τη ΔΕΗ στο πλαίσιο των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων, ενώ μεγάλος αριθμός καταναλωτών, καταφεύγει για την ηλεκτροδότησή του στις "ρευματοκλοπές". Σύμφωνα με στοιχεία, περίπου 35.000 καταναλωτές επιλέγουν την αυθαίρετη επανασύνδεση του ηλεκτρικού. 


http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου