Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΩΣ 200.000 ΕΥΡΩ Να βγουν στο σφυρί εκατό χιλιάδες σπίτια ζητά η τρόικα



Να βγουν στο σφυρί εκατό χιλιάδες σπίτια ζητά η τρόικα
Να βγουν στο σφυρί εκατό χιλιάδες ακίνητα ιδιοκτητών που δεν εξοφλούν τα στεγαστικά τους δάνεια, ζητά η τρόικα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι δανειστές ζητούν να αρθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών για οφειλές έως και 200 χιλιάδες ευρώ, εντός του 2012, με στόχο να πέσουν οι τιμές στην κτηματαγορά.
Αυτή τη στιγμή απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ.
Στην περίπτωση που αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, από την αρχή του 2013 θα βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς, συμπαρασύροντας ολόκληρη την κτηματαγορά.
Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ οι τράπεζες από την πλευρά τους σχεδιάζουν ως απάντηση νέα μοντέλα δανείων όπως μεταξύ άλλων υιοθέτηση του βρετανικού μοντέλου που προβλέπει αύξηση της μέγιστης διάρκειας των δανείων από τα 40 χρόνια σήμερα στα 99.
Με τον τρόπο αυτόν μειώνεται αισθητά η δόση του δανείου, φτάνοντας στα επίπεδα του ενοικίου που θα πλήρωνε ούτως ή άλλως κάποιος για ένα σπίτι αντίστοιχης αξίας.
Ένα δεύτερο μοντέλο προβλέπει ότι οι τράπεζες θα παίρνουν την κυριότητα των σπιτιών που θα έβγαιναν προς πλειστηριασμό αλλά θα επιτρέπουν στους σημερινούς ιδιοκτήτες να μείνουν σε αυτά πληρώνοντας ενοίκιο, σημαντικά χαμηλότερο από τη δόση του δανείου.
Το δημοσίευμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Το σχέδιο της εσωτερικής υποτίμησης της τρόικας περνάει πλέον στην επόμενη φάση, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ζητείται η άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να βγούνε στο σφυρί δεκάδες χιλιάδες σπίτια. Η τρικομματική συγκυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος που δρομολογείται σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, που βομβαρδίζεται καθημερινά με νέα δυσβάσταχτα μέτρα και οδηγείται σε ανθρωπιστική κρίση», σχολίασε οΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ η ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε η ΚΟ του κόμματος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καθίσταται, μετά από αυτή τη δρομολογούμενη εξέλιξη, αναγκαία, επιτακτική και επίκαιρη όσο ποτέ
«Η τρόικα προετοιμάζει μέσω των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών fast track σαφάρι πλειστηριασμών ενυπόθηκων ακινήτων ακόμη και εκείνων που αποτελούν πρώτη κατοικία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παλέψουν με όλα τα νόμιμα μέσα για να ακυρώσουν τα σχέδια της τρόικας να βάλει χέρι στις ιδιωτικές περιουσίες των συμπολιτών μας», τονίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
«Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, οι δημεύσεις κατοικιών και η ανεργία θα επιφέρουν την οριστική διάλυση του κοινωνικού μας ιστού και τη μαζική φυγή της ελληνικής νεολαίας στο εξωτερικό», επισήμανε η Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου