Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Τα ταμεία... έξω από την Εφορία

Τέλος οι ουρές και η ταλαιπωρία στις Εφορίες. Ολες οι συναλλαγές θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, ενώ όλοι οι φόροι θα καταβάλλονται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ.

Στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι να επανέλθει η ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ στις 26 του κάθε μήνα αντί στις 20.
Στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι να επανέλθει η ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ στις 26 του κάθε μήνα αντί στις 20.
Τέλος οι ουρές και η ταλαιπωρία στις Εφορίες. Ολες οι συναλλαγές θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, ενώ όλοι οι φόροι θα καταβάλλονται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ. Επίσης οι φορολογούμενοι με λίγα κλικ στην οθόνη του υπολογιστή τους θα μπορούν να πληρώνουν ένα από τα 1.800 παράβολα και χαρτόσημα ή να υποβάλλουν το μισθωτήριο για τα ακίνητα που νοικιάζουν.
Κωδικός πληρωμής
Πλέον όλοι οι φόροι και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα καταβάλλονται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ. Σε κάθε βεβαιωμένη στη Φορολογική Διοίκηση οφειλή αντιστοιχεί κωδικός πληρωμής, ο οποίος την ακολουθεί μέχρι την εξόφλησή της και με τον οποίον ο φορολογούμενος δύναται να καταβάλει είτε το σύνολο είτε μέρος της οφειλής του ή των δόσεων αποπληρωμής αυτής. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα εξοφλούνται οι οφειλές και στις ΔΟΥ.
Και για τον ΦΠΑ
Παράλληλα αποσυνδέεται η υποβολή όλων των δηλώσεων (ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος, φόρου μισθωτών υπηρεσιών κλπ.) από την άμεση καταβολή των φόρων. Ο φορολογούμενος θα υποβάλλει τη δήλωση και θα λαμβάνει ταυτότητα οφειλής για να πληρώνει στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ. Στο πλαίσιο αυτό προωθείται διάταξη με την οποία οι δηλώσεις ΦΠΑ θα παραλαμβάνονται χωρίς να χρειάζεται να πληρωθεί το ποσό των 10 ευρώ.
Τα ταμεία... έξω από την Εφορία
1.800 παράβολα
Οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να στήνονται σε καμία ουρά για να πληρώσουν παράβολα γάμου, άδειας οδήγησης, μήνυσης, νομιμοποίησης αυθαιρέτων, ΚΤΕΟ ή οποιοδήποτε από τα 1.800 παράβολα και χαρτόσημα. Σήμερα ο φορολογούμενος, μπαίνει στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και επιλέγοντας την εφαρμογή «e- παράβολο» λαμβάνει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο μήνυμα με τον κωδικό εξόφλησης. Στην πλήρη εφαρμογή του μέτρου, έως το τέλος Ιανουαρίου, θα μπορεί να εξοφλεί το παράβολο μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
Tα μισθωτήρια
Οσοι εκμισθώνουν ακίνητα δεν θα επισκέπτονται πλέον τις εφορίες για την κατάθεση και θεώρηση των μισθωτηρίων συμβολαίων αλλά θα πρέπει να απευθύνονται στην ηλεκτρονική πύλη της ΓΓΠ Συστημάτων. Υποχρέωση να υποβάλουν το ηλεκτρονικό μισθωτήριο είναι οι εκμισθωτές ? υπεκμισθωτές ακίνητης περιουσίας. Οσοι προβαίνουν σε παραχώρηση χρήσης γης και ακινήτου (δωρεάν παραχώρηση ή με αντάλλαγμα σε είδος) υποχρεούνται να δηλώνουν όλα τα πληροφοριακά στοιχεία των αρχικών ή τροποποιητικών μισθώσεων ή της παραχώρησης της χρήσης.


Διαβάστε τις οδηγίες για την έκδοση των Σημειωμάτων Πληρωμής για οποιοδήποτε φόρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου